Cugaklik.hr Logo

Zabranjena prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina.

Jeste li stariji od 18 godina?

PODSJEĆAMO VAS DA ALKOHOL KONZUMIRATE ODGOVORNO I UMJERENO

  • Sigurno online plaćanje i brza dostava

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2013 Gift Box

117,50 

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 117,50 

SKU: MVCHAM16-2

Kategorije: ŠAMPANJAC


Šampanjska kuća Moët & Chandon osnovana je 1743. i od tada se afirmirala kao jedan od najprepoznatljivijih proizvođača šampanjaca, idealnih za svaku prigodu. Od legendarnog Moët Impériala do kolekcije Grand Vintage šampanjaca, od Moët Rosé Impériala do inovativnog  Moët Ice Impériala, svaki šampanjac oduševljava i očarava svojom elegantnom zrelošću, intenzivnom voćnošću i zavodljivim okusom. S bocom šampanjca koja se svake sekunde otvori negdje u svijetu, Moët & Chandon vjeruje da je svaka sekunda jedno novo iskustvo, a svako iskustvo trenutak za življenje, dijeljenje i uživanje.

Svaki Grand Vintage šampanjac je jedna nova kreacija, potvrda vještine i znanja majstora podrumara, da otkrije jedinstveni karakter svake berbe. Moët Grand Vintage Rosé 2013  napravljen je od sljedećih sorti: 44% crnog pinota, 35% chardonnaya i 21% pinot meuniera.

2013. godinu je obilježila dosta kasna berba, tek u listopadu. Izazov je bio postići dostatnu zrelost grožđa prema standardima u regiji Champagne, a pritom održati kvalitetu i zdravlje grožđa.

Moët Grand Vintage Rosé 2013 krasi svijetlo ružičasta boje, s primjesama narančaste. Na početku se javljaju note slatkog crvenog voća, koje zatim prelaze u nešto svježije note crvenih naranča i karambole. Začinske arome (crni papar, tamna čokolada, cimet), arome suhog cvijeća i svježe kože dopunjuju bouquet. Na nepcu se arome crnog pinota miješaju sa svježinom koštunjičavog voća (šljive, trešnje). Završetak je dug, s lagano gorkastim notama po crvenom grejpu i korici limete.

Preporučujemo uz jela koja u sebi sadrže lagano tostirane note i uz neki gorkasti umak.