Cugaklik.hr Logo

Zabranjena prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina.

Jeste li stariji od 18 godina?

PODSJEĆAMO VAS DA ALKOHOL KONZUMIRATE ODGOVORNO I UMJERENO

  • Sigurno online plaćanje i brza dostava

Moët & Chandon Grand Vintage 2013 0,75 L

93,90  (707,49 kn)

SKU: MVCHAM15-2

Kategorije: ŠAMPANJAC


Svaki Grand Vintage šampanjac je jedna nova kreacija, potvrda vještine i znanja majstora podrumara, da otkrije jedinstveni karakter svake berbe. Moët Grand Vintage 2013 napravljen je od sljedećih omjera sorti: 41% chardonnaya, 38% crnog pinota i 21% pinot meuniera. Berba u 2013. je bila dosta kasno, tek u listopadu, tako da pravi izazov bilo postići zrelost grožđa i istovremeno sačuvati njegovu kvalitetu.

Moët Grand Vintage 2013 lijepe je zlatno žute boje sa sitnim postojanim mjehurićima. Odmah se razaznaje njegova zrelost, s notama pečenih kestena, orašastih plodova i meda. Nakon toga se razvijaju arome zrele jabuke i kruške, te suhog cvijeća. Na nepcu je energičan, čvrsto strukturiran, popraćen sa živahnom, a opet ugodnom svježinom, koja je obavijena s profinjenom, zrnastom teksturom. Završetak je naglašen i dug, s ugodnom trpkošću i notama grejpa.

Prilikom sparivanja ovog šampanjca, poželjno je odabrati neko jelo s nešto prepečenih nota, kako bi sama svježina šampanjca došla do izražaja. Preporučujemo uz pečena pačja prsa s karameliziranim kruškama.