Cugaklik.hr Logo

Zabranjena prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina.

Jeste li stariji od 18 godina?

PODSJEĆAMO VAS DA ALKOHOL KONZUMIRATE ODGOVORNO I UMJERENO

  • Sigurno online plaćanje i brza dostava

FREIXENET MIA BLANCO 19 TR WHITE STILL WINE 2 X 0,75L

23,60  (177,81 kn)

MINIMALNA KOLIČINA ZA NARUDŽBU SU DVIJE (2 kom.) BOCE.

SKU: G3SWINE024

Kategorije: BIJELO VINO , VINO


Mía Freixenet Blanco je bijelo vino koje proizvodi Freixenet u Sant Sadurní d’Anoia , DO Penedés.

Freixenet  je jedan od najpopularnijih brendova cave. Njegova povijest seže u 1961. godinu, kada je obitelj Sala počela proizvoditi mirna vina. Međutim, tek 1911. godine, kada se nasljednica Casa Sala udala za najmlađeg iz obitelji Ferrer de la Freixeda, počeli su proizvoditi pjenušac tradicionalnom metodom, poput one koja se koristi za šampanjac. Godine 1914. na tržište izlazi prva boca pjenušca pod markom Freixenet .

Trenutačno je Freixenet vinarska grupacija s više od 20 brendova diljem Španjolske, Francuske, Sjedinjenih Država, Meksika, Argentine, Čilea i Australije. Imaju proizvodnju veću od 114 milijuna boca godišnje, a izvoze u više od 150 zemalja.

Mía Freixenet Blanco je vino od Maccabeua , Xarella , Parellade i Muscatela .

Nakon što je grožđe ubrano, uklanja mu se peteljka i preša. Zatim fermentiraju u naslagama od nehrđajućeg čelika uz kontrolu temperature. Ni na koji način ne odležava prije punjenja u boce.

Mía Freixenet Blanco je voćno, lagano i osvježavajuće vino. Klasično vino Penedés, napravljeno od grožđa koje je tipično za ovo područje. Nešto voćniji zahvaljujući muškatu. Idealno za aperitiv ili samostalno.